Защо да изберем алтернативната медицина при ракови заболявания

При ракови заболявания обикновено се обръщаме към традиционната медицина. Но често традиционното лечение не дава резултати. Затова все повече хора се замислят за позабравени методи, които предлага алтернативната медицина, и ги преоткриват.

Една от причините за това е липсата на тежки странични ефекти, в сравнение с химиотерапията: повръщане, загуба на коса, трудното понасяне на химикалите. Хората, които са изпитали тези трудности или са наблюдавали как техни близки са ги понасяли, се замислят за алтернативата – естествени методи за укрепване и пречистване на организма, предлагани от природата.

Alternative medicine 3Можем да се справим с рака, като помогнем на раковите клетки да се превърнат отново в здрави клетки. Това предлага алтернативната медицина, с много по-щадящи методи, които лесно се понасят от заболелите. Процентът на излекуване от рак с помощта на алтернативната медицина може да достигне 90. Този висок процент на успешно излекуване се дължи преди всичко на много по-щадящите методи на алтернативната медицина. Природните средства за лечение на рак могат да се използват в големи дози, без това да натоварва и изтощава организма. Още една тяхна силна страна е възможността за комбиниране на няколко метода на лечение, така че общият ефект от тях става много по-силен.

Все още доста хора не знаят за предимствата на алтернативната медицина или изпитват големи колебания, които ги карат да се придържат към традиционните методи. Медиите все още не популяризират достатъчно интензивно алтернативната медицина, не коментират достатъчно успеха при лечението на ракови заболявания с алтернативни методи. Лечението на ракови заболявания е свързано с големи финансови интереси за определени хора, които предпочитат високите печалби от лечението с традиционни методи.

Аптеката на природата притежава най-обширната гама от лечебни средства. ДНК на човека, както и ДНК на всеки животински и растителен вид, е дело на природата. ДНК е вселена, от която съвременните медици познават само около 3%. Това се отнася и за лечебните средства на природата. Но са известни достатъчно природни средства, които коригират заболелите клетки и им помогнат да се възстановят. Лекарствата, използвани от традиционната медицина, са скъпи. Лековете на природата са безплатни, а и процентът на успешно излекувани пациенти с тях е впечатляващ – 90.

Вярно е, че лековете, безплатно предлагани от природата, не са патентовани както традиционните лекарства. Но необходимо и достатъчно ли е да използваме лекарства, защитени от патенти, които са изкуствено създадени и се понасят тежко от организма? Другият вариант е избор от палитрата с лекове на природата – безплатни, леко понасящи се от организма, с по-голям шанс за излекуване.

Изборът, който трябва да направим за себе си или за нашите близки, страдащи от рак, е избор между традиционната и алтернативната медицина. Трябва да осъзнаем, че на практика процентът на успешно излекувани е много по-голям, когато те разчитат на силата и естествените процеси в природата.

Автор: Таня Желева

Може също да погледнете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Може да използвате HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>