Как се постига дълготраен ефект с лазерна епилация

Как се постига дълготраен ефект с лазерна епилация

Лазерна епилация е процедура по дълготрайно премахване на нежеланото окосмяване от всяка област на тялото. Може да се прилага и при мъже, и при жени, като ефектът от процедурите настъпва мигновено, но оптималният резултат идва след няколко повторения, поради същността на космения растеж.

Специфика на лазерната епилация

Извършването на епилация с лазер се състои в насочване на фокусиран лазерен лъч върху космения фоликул. Лазерът въздейства върху меланина в растящите косъмчета, като ги унищожава в значителна степен.

Причината да се изискват неколкократни процедури е, че в един и същи момент едва около една-трета от косъмчетата са в период на растеж, а останалите – в период на покой. Съответно, когато следващите косъмчета преминат в период на растеж, то е необходимо да се премине през последващата процедура на обезкосмяване с лазер, за да могат и те да бъдат отстранени.

Изисквания

За да се постигне дълготрайна лазерна епилация, то е необходимо да се следват някои основни насоки, като една от главните от тях е да нямате изкуствен тен към момента. Ако кожата ви е по-тъмна от обикновено, това означава и че сте натрупали доста повече меланин – същият пигмент, който присъства в космения фоликул и към който е насочен лазерния лъч.

При прекомерно наличие на такъв, ефектът от лазерното обезкосмяване доста намалява.

За да сте сигурни, че ще имате възможно най-дълъг и добър ефект от процедурите, преди първата и между последващите такива не използвайте методи за обезкосмяване, свързани с отскубване на косъмчетата – включително с пинсета, с конец, с кола маска и епилатор. Това премахва космения фоликул, което означава, че лазерът няма върху какво да окаже действието си.

Внимавайте с излагането си на слънце и не посещавайте солариум.

Не третирайте зоните, подложени на лазерна епилация, със силни продукти за грижа за кожата, които не са ви препоръчани от специалистите, провеждащи процедурите. Кожата в тази зона ще е подложена на леко раздразнение от процедурите, което означава, че ще е по-чувствителна.

Процедурите не се провеждат върху наранена кожа и върху места на възпалителни или други болестни процеси.

Преди да отидете на епилация с лазер

Преди да отидете на епилация с лазер, избръснете косъмчетата в зоната, която ще се епилира. Уверете се, че не сте се излагали на прекомерна слънчева светлина и не посещавайте солариум. Не използвайте силни препарати за грижа за кожата.

Кожата ви трябва да е чиста и суха.

Проверете предварително центъра, който ще провежда вашите процедури по премахване на нежеланото обезкосмяване.

След процедурата, спазвайте препоръките на специалистите, които са я провели. Те са важни за осигуряване на дълготрайност и максимална ефективност на премахването на нежеланото обезкосмяване.

 

Може също да погледнете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Може да използвате HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>