По-добра хигиена в офиса и у дома за по-малко здравословни проблеми

Чистене на мивка

Независимо колко голямо е едно жилище, един от най-сериозните ангажименти на всяка домакиня е почистването му.
Поддържането на добра хигиена в нашето жилище или бизнес помещение допринася за наличието на по-малко здравословни проблеми. Това важи най-вече за хора с респираторни заболявания (напр. астма), за които наличието на прах и акари във въздуха причинява дискомфорт и изостря тяхното здравословно състояние. Всички знаем колко лесно се разпространяват вирусните заболявания между колеги. Именно затова е от първостепенна важност всички общи помещения – кухни, зали за срещи, коридори и санитарни помещения – да бъдат редовно дезинфекцирани.
Има много начини да улесните тази дейност, но един от най-сигурните е да се обърнете към хора, които се занимават с професионално почистване на офиси и домове. Вероятно сте се опитвали да свършите всичко сами и често опитите ви са търпели неуспех, поради липсата на достатъчно време, качествени препарати, желание, енергия и тонус.

Ето защо, един от най-добрите варианти на действие в този случай, е да използвате услугите на професионална фирма за почистване, например фирма Бориван – една от утвърдените почистващи фирми в цялата страна, и в частност град София. Бориван е включена и в раздел „Най-обичани фирми“ и е с най-висок рейтинг в сайта BGRabotodatel.com.

Почистване на мрамор от БориванГолемите предимства на това са следните:
– почистващите фирми използват най-добрите и силни препарати, които почистват всички невидими микроби и бактерии
– пестите от вашето лично време
– осигурявате по-добро ниво на чистота у дома
– разполагате с повече време за почивка
посвещавате се на семейството и на заниманията, които ви носят повече удоволствие, което ви прави по-щастливи и удовлетворени от живота.

Почистването подпомага вашето духовно здраве

Психолозите твърдят, че подреждането на дома и почистването на стаите може да ви се отрази добре и да ви помогне да си „съберете мислите“. То повдига настроението, тонуса и подпомага кръвообращението. Разбира се, ако го правите под напрежение, преди работа или докато имате още куп други задачи, а наред с това трябва да гледате децата си, чистенето определено може да ви се отрази и негативно.

Съветваме ви да оставите професионалистите да си свършат работата в дома ви, докато вие просто се радвате на свободното си време. Едновременно с това, всяка стая в апартамента ви ще е изрядно почистена с освежени и добре изглеждащи мебели.
Ако все пак държите да участвате активно в поддържането на реда и чистотата у дома, можете да направите някои подобрения на атмосферата на дома:

  • Като начало, отделете няколко минути на това да изхвърлите или рециклирате всичко ненужно, което се е натрупало у дома.
    Стари списания, вестници, козметика, която не използвате, дрехи, счупени детски играчки, непотребни предмети и стари касови бележки. Не се затрупвайте с вещи и ненужни предмети, защото това ще направи почистването на дома още по-трудно.

    Колкото по-малко мебели и предмети имате в стаите, толкова по-свеж, чист и подреден ще изглежда дома ви.

  • Кухнята е доста специално помещение и едно от любимите места на всяка домакиня. За да се радвате на добре ароматизирана кухня, можете да използвате следния трик. Поставете половин лимон в сифона на мивката и пуснете силна струя студена вода. Чрез тази хитринка, безотказно ще се отървете от неприятните миризми в кухненското помещение.
  • Мебелите събират прах, замърсяват се лесно и определено изискват стриктна поддръжка. Ако нямате добри препарати и прахосмукачка, която едновременно с почистването и пере, най-доброто решение е да наемете фирма, която предлага пране на дивани. Благодарение на препаратите и опита на хората от фирмата, ще се радвате на наистина отлично почистени меки мебели и по-здравословна среда за вас и вашето семейство.

Може също да погледнете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Може да използвате HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>